Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves recept

Frankfurti leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 fej kelkáposzta
    • 1 szál sárgarépa
    • 50 dkg burgonya
    • 5 dkg bacon szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk köménymag
    • 1 ek majoranna
    • 50 dkg virsli
    • 1 ek ételízesítő, házi
    • ízlés szerint só
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek keményítő
    • 1 kk pirospaprika

    Elkészítése:

    A felkockázott szalonnát zsírjára sütöm, megfuttatom rajta a köménymagot és az apró kockára vágott vöröshagymát, valamint az áttört fokhagymát megdinsztelem.

    Ezután megszórom pirospaprikával, majd hozzáadom a felaprított kelkáposztát, a sárgarépát és krumplit.
    Megszórom ételízesítővel, elkeverem, és fedő alatt, 10 percig párolom. Ezt követően meghintem majorannával, felöntöm 2,5 l vízzel, sózom, és addig főzöm, amíg megpuhulnak a benne lévők.

    A virsliket (fele-fele részben baromfi és sertés) felszeletelem, és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom, majd a leveshez adom.

    A tejszínt és a keményítőt egy kevés forró levessel simára keverem, majd visszaöntöm a leveshez.
    Felforralom, és tálalom.

    A frankfurti leves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 53 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá