Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 szál sárgarépa
  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg bacon szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk köménymag
  • 1 ek majoranna
  • 50 dkg virsli
  • 1 ek ételízesítő, házi
  • ízlés szerint só
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek keményítő
  • 1 kk pirospaprika

Elkészítése:

A felkockázott szalonnát zsírjára sütöm, megfuttatom rajta a köménymagot és az apró kockára vágott vöröshagymát, valamint az áttört fokhagymát megdinsztelem.

Ezután megszórom pirospaprikával, majd hozzáadom a felaprított kelkáposztát, a sárgarépát és krumplit.
Megszórom ételízesítővel, elkeverem, és fedő alatt, 10 percig párolom. Ezt követően meghintem majorannával, felöntöm 2,5 l vízzel, sózom, és addig főzöm, amíg megpuhulnak a benne lévők.

A virsliket (fele-fele részben baromfi és sertés) felszeletelem, és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom, majd a leveshez adom.

A tejszínt és a keményítőt egy kevés forró levessel simára keverem, majd visszaöntöm a leveshez.
Felforralom, és tálalom.