Frankfurti leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 400 g kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma átnyomva
- 3 db krumpli kockára vágva
- 3 pár virsli
- 1 kevés petrezselyemzöld, és majoránna
- 1 kevés só, és bors
- 1 kevés olaj
- 200 g tejföl, vagy főzőtejszín,
- 1 kanál liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra vágott burgonyát.
Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a kelkáposztát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Mikor a krumpli majdnem megfőtt, a főzőléből kicsit kivéve, a főzőtejszínt, és lisztet hozzáadva jól elkeverjük, és a levesbe öntve behabarjuk.
Beletesszük a virsli karikákat, a zöld fűszereket, és felforraljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.