Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 400 g kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma átnyomva
  • 3 db krumpli kockára vágva
  • 3 pár virsli
  • 1 kevés petrezselyemzöld, és majoránna
  • 1 kevés só, és bors
  • 1 kevés olaj
  • 200 g tejföl, vagy főzőtejszín,
  • 1 kanál liszt a habaráshoz

Elkészítése:

A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra vágott burgonyát.

Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a kelkáposztát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

Mikor a krumpli majdnem megfőtt, a főzőléből kicsit kivéve, a főzőtejszínt, és lisztet hozzáadva jól elkeverjük, és a levesbe öntve behabarjuk.

Beletesszük a virsli karikákat, a zöld fűszereket, és felforraljuk.