Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves recept

Frankfurti leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • kevés olaj
    • fél fej metélt káposzta
    • 2-3 burgonya apróra vágva
    • 2 sárgarépa
    • 1 zöldség
    • csipet majoránna
    • bors
    • őrölt kömény
    • 1 tk pirospaprika
    • 1-2 húsleveskocka
    • 2 pár virsli
    • 1 kis pohár tejföl (150 g)
    • fél ek liszt

    Elkészítése:

    A hagymát megtisztítjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A zöldséget, répát megtisztítjuk, felkarikázzuk és a káposztát is felvágjuk vékony csíkokra. Hozzáadjuk a hagymához a répát, zöldséget és a káposztát, majd együtt dinszteljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majoránnát és a köményt, majd a felaprított burgonyát. Ha a káposzta kicsit összeesett, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, majd felengedjük vízzel. Ha szeretjük tehetünk bele húsleveskockát is.

    A virsliket felkarikázzuk, serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük, majd a megfőtt leveshez adjuk.

    A tejfölben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele a levest. Kicsit összefőzzük és már kész is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá