Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • fél fej metélt káposzta
  • 2-3 burgonya apróra vágva
  • 2 sárgarépa
  • 1 zöldség
  • csipet majoránna
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • 1-2 húsleveskocka
  • 2 pár virsli
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • fél ek liszt

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A zöldséget, répát megtisztítjuk, felkarikázzuk és a káposztát is felvágjuk vékony csíkokra. Hozzáadjuk a hagymához a répát, zöldséget és a káposztát, majd együtt dinszteljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majoránnát és a köményt, majd a felaprított burgonyát. Ha a káposzta kicsit összeesett, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, majd felengedjük vízzel. Ha szeretjük tehetünk bele húsleveskockát is.

A virsliket felkarikázzuk, serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük, majd a megfőtt leveshez adjuk.

A tejfölben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele a levest. Kicsit összefőzzük és már kész is.