fokhagymakrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej fokhagyma
- 2 db húsleves kocka
- 3 dl víz
- 5 dl főzőtejszín (10 %-os)
- pár csepp étolaj
- levesgyöngy
- 10 dkg füstölt sonka
Elkészítése:
A fokhagymát meghámozzuk és lereszeljük, majd alacsony lángon kevés olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vizet és felforraljuk.
Forrás után hozzáadjuk a tejszínt és a húsleves kockákat. Ismét felforraljuk, majd takarék lángon közel 5 percig főzzük.
A füstölt sonkát vékony csíkokra szeleteljük és megpirítjuk. A levest sült sonka csíkokkal és levesgyönggyel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »