fokhagymakrémleves recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej fokhagyma
- 2 db húsleves kocka
- 3 dl víz
- 5 dl főzőtejszín (10 %-os)
- pár csepp étolaj
- levesgyöngy
- 10 dkg füstölt sonka
Elkészítése:
A fokhagymát meghámozzuk és lereszeljük, majd alacsony lángon kevés olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vizet és felforraljuk.
Forrás után hozzáadjuk a tejszínt és a húsleves kockákat. Ismét felforraljuk, majd takarék lángon közel 5 percig főzzük.
A füstölt sonkát vékony csíkokra szeleteljük és megpirítjuk. A levest sült sonka csíkokkal és levesgyönggyel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










