fokhagymakrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej fokhagyma
- 2 db húsleves kocka
- 3 dl víz
- 5 dl főzőtejszín (10 %-os)
- pár csepp étolaj
- levesgyöngy
- 10 dkg füstölt sonka
Elkészítése:
A fokhagymát meghámozzuk és lereszeljük, majd alacsony lángon kevés olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vizet és felforraljuk.
Forrás után hozzáadjuk a tejszínt és a húsleves kockákat. Ismét felforraljuk, majd takarék lángon közel 5 percig főzzük.
A füstölt sonkát vékony csíkokra szeleteljük és megpirítjuk. A levest sült sonka csíkokkal és levesgyönggyel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »