Fokhagyma krémleves recept

Hozzávalók:
- Száraz kenyér, vagy kifli, vagy zsemle
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 liter víz
- 2 dl leveskocka
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
Megpucoljuk a fokhagymát, majd fokhagymanyomón átnyomjuk. Kevés olajon egy pillanatig pároljuk, majd felöntjük 1 liter vízzel. Beleteszünk két leveskockát és megvárjuk, amíg felforr. Megkóstoljuk, hisz még lehet hozzá tenni fokhagymát. Sózzuk borsozzuk, majd sűrítjük. 3 evőkanál tejföllel kikeverünk 2 evőkanál lisztet és felhígítjuk vízzel. A leves léhez öntjük, majd gyorsan elkeverjük. Megvárjuk amíg felforr és már kész is. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Küldte: Keller Angéla
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »