Fokhagyma krémleves recept
Hozzávalók:
- Száraz kenyér, vagy kifli, vagy zsemle
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 liter víz
- 2 dl leveskocka
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
Megpucoljuk a fokhagymát, majd fokhagymanyomón átnyomjuk. Kevés olajon egy pillanatig pároljuk, majd felöntjük 1 liter vízzel. Beleteszünk két leveskockát és megvárjuk, amíg felforr. Megkóstoljuk, hisz még lehet hozzá tenni fokhagymát. Sózzuk borsozzuk, majd sűrítjük. 3 evőkanál tejföllel kikeverünk 2 evőkanál lisztet és felhígítjuk vízzel. A leves léhez öntjük, majd gyorsan elkeverjük. Megvárjuk amíg felforr és már kész is. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Küldte: Keller Angéla
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

