Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves recept

Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 l füstölt csülök főzőlé
    • 2 dl kolbász főzőlé
    • 1 sárgarépa
    • 1 petrezselyem-gyökér
    • 0,5 karalábé
    • 3 szál zsenge karalábélevél
    • 1 kis zeller
    • 3 szál zellerlevél
    • 1 újhagyma zöldjével
    • 0,5 póréhagyma
    • 0,5 csokor medvehagyma
    • 0,5 csokor petrezselyem
    • 1 kicsi fejessaláta
    • 3 nagy burgonya
    • 1 ek friss tárkonylevél
    • 1 csokor kapor
    • 2 chili
    • őrölt fekete bors
    • morzsolt tárkony
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 1 citrom
    • tárkonyos ecet
    • almabor ecet

    Elkészítése:

    A zöldségeket megpucoljuk, felvágjuk.

    A csülök és a kolbász főzőlevébe – melyben már voltak a főzéshez használt zöldségek – beletesszük a zöldségeket. A chilit egészben.

    Amikor a zöldségek megfőttek, behabarjuk a levest a tejföllel és a liszttel. Facsarjunk bele citromot, tegyünk bele ecetet.

    Tálaláskor merjünk tányérba a levesből, tegyünk rá 1 db chilit, s medvehagymavirággal díszítsük.

    Tipp:

    Az étel előzménye, hogy kb. 75 dkg-os csülköt főztem. A csülköt felöntöttem vízzel, tettem bele 1 db vöröshagymát félbevágva, 6 gerezd fokhagymát, 2 db babérlevelet, 3 db chili paprikát, 1 tk egész fekete borsot, s sóztam, borsoztam. Több mint 2 órát főztem lassú tűzön. Felhasználtam még a főtt kolbász levét is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá