Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 l füstölt csülök főzőlé
- 2 dl kolbász főzőlé
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyem-gyökér
- 0,5 karalábé
- 3 szál zsenge karalábélevél
- 1 kis zeller
- 3 szál zellerlevél
- 1 újhagyma zöldjével
- 0,5 póréhagyma
- 0,5 csokor medvehagyma
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 kicsi fejessaláta
- 3 nagy burgonya
- 1 ek friss tárkonylevél
- 1 csokor kapor
- 2 chili
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt tárkony
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 citrom
- tárkonyos ecet
- almabor ecet
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, felvágjuk.
A csülök és a kolbász főzőlevébe – melyben már voltak a főzéshez használt zöldségek – beletesszük a zöldségeket. A chilit egészben.
Amikor a zöldségek megfőttek, behabarjuk a levest a tejföllel és a liszttel. Facsarjunk bele citromot, tegyünk bele ecetet.
Tálaláskor merjünk tányérba a levesből, tegyünk rá 1 db chilit, s medvehagymavirággal díszítsük.
Tipp:
Az étel előzménye, hogy kb. 75 dkg-os csülköt főztem. A csülköt felöntöttem vízzel, tettem bele 1 db vöröshagymát félbevágva, 6 gerezd fokhagymát, 2 db babérlevelet, 3 db chili paprikát, 1 tk egész fekete borsot, s sóztam, borsoztam. Több mint 2 órát főztem lassú tűzön. Felhasználtam még a főtt kolbász levét is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.