Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

Hozzávalók 5 fő részére

Hozzávalók:

  • 1 l füstölt csülök főzőlé
  • 2 dl kolbász főzőlé
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyem-gyökér
  • 0,5 karalábé
  • 3 szál zsenge karalábélevél
  • 1 kis zeller
  • 3 szál zellerlevél
  • 1 újhagyma zöldjével
  • 0,5 póréhagyma
  • 0,5 csokor medvehagyma
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 kicsi fejessaláta
  • 3 nagy burgonya
  • 1 ek friss tárkonylevél
  • 1 csokor kapor
  • 2 chili
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt tárkony
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 citrom
  • tárkonyos ecet
  • almabor ecet