Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves
Hozzávalók 5 fő részére
Hozzávalók:
- 1 l füstölt csülök főzőlé
- 2 dl kolbász főzőlé
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyem-gyökér
- 0,5 karalábé
- 3 szál zsenge karalábélevél
- 1 kis zeller
- 3 szál zellerlevél
- 1 újhagyma zöldjével
- 0,5 póréhagyma
- 0,5 csokor medvehagyma
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 kicsi fejessaláta
- 3 nagy burgonya
- 1 ek friss tárkonylevél
- 1 csokor kapor
- 2 chili
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt tárkony
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 citrom
- tárkonyos ecet
- almabor ecet