Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperkrémleves habgaluskával recept

Eperkrémleves habgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A leveshez:

    • 1,5 kg eper
    • 5 dl főzőtejszín
    • cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom héja
    • fahéj

    A habgaluskához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 5 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A megmosott, megtisztított eperből kb. 30 dkg-ot félreteszünk, a többit a cukorral, vaníliás cukorral feltesszük főni, a fahéjjal fűszerezzük. Mikor az eper megfőtt – ez pár perc – egy botmixer segítségével az egészet pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt és jól elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját és cukorral ízesítjük.

    A habgaluskához a tojás fehérjét keményre verjük a porcukorral. Forró vízbe két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a tojáshabból és kifőzzük.

    A levest a habgaluskával, friss eperrel, hidegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá