Eperkrémleves habgaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Eperkrémleves habgaluskával

Hozzávalók:
A leveshez:

  • 1,5 kg eper
  • 5 dl főzőtejszín
  • cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • fahéj

A habgaluskához:

  • 3 tojás fehérje
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése:

A megmosott, megtisztított eperből kb. 30 dkg-ot félreteszünk, a többit a cukorral, vaníliás cukorral feltesszük főni, a fahéjjal fűszerezzük. Mikor az eper megfőtt – ez pár perc – egy botmixer segítségével az egészet pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt és jól elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját és cukorral ízesítjük.

A habgaluskához a tojás fehérjét keményre verjük a porcukorral. Forró vízbe két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a tojáshabból és kifőzzük.

A levest a habgaluskával, friss eperrel, hidegen tálaljuk.