Egyszerű zöldborsókrémleves recept

Hozzávalók:
- 60 dkg zöldborsó
- 1 közepes darab krumpli
- 1 ek vaj
- 6 dl víz
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
- 1 nagy csipet só
- 1 dl sűrű tejszín
- 4 szelet kenyér
Elkészítése:
Először a kenyereket apróra kockázzuk és tepsiben 200 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk.
A zöldborsót megmossuk, lecsepegtetjük.
A krumpli meghámozzuk és felkockázzuk.
Egy közepes fazékban a vajat felolvasztjuk és a krumplit a zöldborsóval átforgatjuk rajta.
Felengedjük a vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.
Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Majd turmixgépbe töltjük és pépesítjük.
A fazékba visszaöntve hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk.
(Elég sűrű, ízlés szerint hígíthatjuk még tejjel, esetleg vízzel.)
Melegen, pirított kenyérkockákkal kínáljuk.
Tipp:
Eredetileg gyümölcslevest készültem készíteni, de akkor eszembe jutott, hogy egy adag frissen szedett zöldborsót nem fagyasztottam le. Így azt felhasználva lett ebédre egy sűrű krémleves. Igazán egyszerű és friss zöldségből isteni finom. Ha van egy kevés maradék húsleves, akkor abból még ízletesebb. Betétként pirított kenyérkockát kínáltam hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »