Egyszerű zöldborsókrémleves recept

Hozzávalók:
- 60 dkg zöldborsó
- 1 közepes darab krumpli
- 1 ek vaj
- 6 dl víz
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
- 1 nagy csipet só
- 1 dl sűrű tejszín
- 4 szelet kenyér
Elkészítése:
Először a kenyereket apróra kockázzuk és tepsiben 200 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk.
A zöldborsót megmossuk, lecsepegtetjük.
A krumpli meghámozzuk és felkockázzuk.
Egy közepes fazékban a vajat felolvasztjuk és a krumplit a zöldborsóval átforgatjuk rajta.
Felengedjük a vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.
Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Majd turmixgépbe töltjük és pépesítjük.
A fazékba visszaöntve hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk.
(Elég sűrű, ízlés szerint hígíthatjuk még tejjel, esetleg vízzel.)
Melegen, pirított kenyérkockákkal kínáljuk.
Tipp:
Eredetileg gyümölcslevest készültem készíteni, de akkor eszembe jutott, hogy egy adag frissen szedett zöldborsót nem fagyasztottam le. Így azt felhasználva lett ebédre egy sűrű krémleves. Igazán egyszerű és friss zöldségből isteni finom. Ha van egy kevés maradék húsleves, akkor abból még ízletesebb. Betétként pirított kenyérkockát kínáltam hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »