Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű daragaluska leves recept

Egyszerű daragaluska leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 kis darab zellergumó
    • 1 kis darab karalábé
    • 2 kisebb burgonya
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 duci gerezd fokhagyma
    • 2-3 szál zeller- és petrezselyemzöld
    • 3 dkg kacsazsír
    • 2 csipet őrölt kömény
    • ízlés szerint só
    • bors

    Galuskához:

    • 1 L-es méretű  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg búzadara
    • 1 ek olaj
    • bors

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a galuskát, mivel jót tesz neki, ha legalább 25-30 percet áll, mielőtt kifőzzük.

    Egy mélyebb tányérban/tálkában, villával habosra verjük a tojást egy kevés sóval, borssal és az olajjal, majd lazán hozzákeverjük a búzadarát, és amennyire tudjuk ezt is habosra keverjük a tojással. Minél jobban kidolgozzuk, annál könnyebb, levegősebb lesz a galuska. Félretesszük pihenni, és míg a daraszemek megduzzadnak, addig elkészítjük a levest.

    A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, illetve kisebb kockára vágjuk.

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágva a felhevített zsíron megdinszteljük a zöldségekkel együtt, majd megsózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevés őrölt köménnyel.

    Felöntjük 1,5 liternyi vízzel, beletesszük a zöldség zöldjét egy cérnával összekötve, és kis lángon, fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

    Mikor a leves elkészült, egy kisebb kanál (én teáskanalat használtam) segítségével beleszaggatjuk a galuskákat a levesbe, és 6-8 percig főzzük, míg a galuskák belseje is megfő. Ahhoz, hogy a massza ne ragadjon a kanálhoz, először mártsuk a kanalat a forró levesbe és úgy szaggassuk a galuskákat.

    Miután a galuskák is megfőttek, az elkészült levest tálalhatjuk is.

    Az egyszerű daragaluska leves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 43 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá