Egyszerű babérleveles krumplikrémleves recept
Hozzávalók:
- 40 dkg krumpli
- 1 nagyobb babérlevél
- 1 tk házi ételízesítő
- 0,5 kk só
Elkészítése:
A megtisztított krumplit apró kockára vágjuk, és annyi vízzel, hogy épp ellepje, felengedjük. Ízesítjük a babérlevéllel, sóval, házi ételízesítővel, és puhára főzzük.
A levelet kivéve a levest merülő mixerrel pépesítjük.
Melegen, tejföllel kínáljuk.
Tipp:
Azt hiszem ez a világ egyik legegyszerűbb levese. A kedvenc krumplifőzelékünk adta az ötletet, amit babérlevéllel készítek. Most nem krémesítettem tejszínnel vagy tejföllel, hanem utóbbit külön kínáltam hozzá. Könnyű, gyorsan asztalra varázsolható, húsmentes fogás. Ebben a hideg, barátságtalan időben jól esik egy kis forró levest elkanalazni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










