Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukorborsó leves recept

Cukorborsó leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 3-4 krumpli
    • 1 csomag cukorborsó
    • 1 kisebb vöröshagyma egészben
    • 4-5 gerezd foghagyma
    • 1 húsleves kocka
    • 1 nagy babérlevél
    • 1 csokor petrezselyem, vagy szárított
    • 1 szegfűszeg
    • 4 szegfűbors
    • 6 szem fekete bors
    • csipet kömény
    • ételízesítő
    • törött pirospaprika a rántásba

    Csipetkéhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • liszt, amennyit felvesz

    Elkészítése:

    A kívánt mennyiségű vizet feltesszük forrni, eközben megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk a zöldségeket, majd az egészben hagyott krumplikkal együtt beletesszük a levesbe és fűszerezzük.

    Míg fől elkészítjük a csipetkét. A hozzávalókat összegyúrjuk, ujjainkkal szétnyomkodjuk és apró darabokra csipkedjük.

    Ha már majdnem megfőtt a leves rántást készítünk, belekeverjük, majd beletesszük a csipetkét is. Még 10-15 percig főzzük, majd tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá