Cukorborsó leves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 3-4 krumpli
- 1 csomag cukorborsó
- 1 kisebb vöröshagyma egészben
- 4-5 gerezd foghagyma
- 1 húsleves kocka
- 1 nagy babérlevél
- 1 csokor petrezselyem, vagy szárított
- 1 szegfűszeg
- 4 szegfűbors
- 6 szem fekete bors
- csipet kömény
- só
- ételízesítő
- törött pirospaprika a rántásba
Csipetkéhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- liszt, amennyit felvesz
Elkészítése:
A kívánt mennyiségű vizet feltesszük forrni, eközben megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk a zöldségeket, majd az egészben hagyott krumplikkal együtt beletesszük a levesbe és fűszerezzük.
Míg fől elkészítjük a csipetkét. A hozzávalókat összegyúrjuk, ujjainkkal szétnyomkodjuk és apró darabokra csipkedjük.
Ha már majdnem megfőtt a leves rántást készítünk, belekeverjük, majd beletesszük a csipetkét is. Még 10-15 percig főzzük, majd tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.