Cukorborsó leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 3-4 krumpli
  • 1 csomag cukorborsó
  • 1 kisebb vöröshagyma egészben
  • 4-5 gerezd foghagyma
  • 1 húsleves kocka
  • 1 nagy babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem, vagy szárított
  • 1 szegfűszeg
  • 4 szegfűbors
  • 6 szem fekete bors
  • csipet kömény
  • ételízesítő
  • törött pirospaprika a rántásba

Csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • csipet só
  • liszt, amennyit felvesz

Elkészítése:

A kívánt mennyiségű vizet feltesszük forrni, eközben megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk a zöldségeket, majd az egészben hagyott krumplikkal együtt beletesszük a levesbe és fűszerezzük.

Míg fől elkészítjük a csipetkét. A hozzávalókat összegyúrjuk, ujjainkkal szétnyomkodjuk és apró darabokra csipkedjük.

Ha már majdnem megfőtt a leves rántást készítünk, belekeverjük, majd beletesszük a csipetkét is. Még 10-15 percig főzzük, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!