Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csontleves, sajtos daragaluskával recept

Csontleves, sajtos daragaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg húsos karajcsont darabolva
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 csipet sáfrány
    • 1 kisebb zeller gumó a zöldjével
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 fej vöröshagyma héjastól
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 szem fekete bors
    • 1 körömnyi babérlevél
    • 1 darabka gyömbér
    • 1 db paradicsom
    • 1 db piros paprika
    • só ízlés szerint

    A galuskához:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek zsír
    • pici só
    • 6 ek búzadara
    • 1 ek reszelt sajt

    Elkészítése:

    A húst egyben hagyom és a csonttal együtt átöblítem és kb. 3 liter hideg vízben felteszem főni.

    Mikor elkezd forrni a tetején keletkező habot leszedegetem, majd beleteszem a sót, szemes borsot (teatojásban), a vöröshagymát, fokhagymát gyömbért, és addig főzöm lassú tűzön, gyöngyözve, míg a csonton lévő hús félig megpuhul.

    Ekkor hozzáadom a tisztított zöldségeket egyben, a zöldet és tovább főzöm lassú tűzön, míg a zöldségek is megpuhulnak. Miután megfőtt, leveszem a tűzről, és kiszedem a húst és a zöldségeket. A csontokról lecsipegetem a húst a zöldségek mellé, leveses tálba teszem, majd miután leülepedett a leves, tüllruhán keresztül átszűröm, a tálba. Külön kifőzött daragaluskával tálalom.

    A daragaluska készítése:

    A dara (gríz) galuskát, legalább fél órát pihentetni kell a hűtőben, mielőtt kifőzzük, hogy megfelelő állagú legyen.

    A tojásokat a sóval, zsírral, egy villa segítségével jól felverjük, majd a 6 ek vagy annyi búzadarát adunk hozzá, hogy sűrű legyen a masszánk. Végül hozzákeverjük a sajtot.

    Fél óra pihentetés után, forrásban lévő enyhén vegetás vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük róla a vizet és tálalásig letakarjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá