Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csókakői kolbászleves recept

Csókakői kolbászleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2-3 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér
    • 1 kisebb, semmi esetre sem fás zeller
    • 1 kisebb karalábé
    • 1 fej vöröshagyma,
    • 7 dkg zsír vagy 6 evőkanál olaj
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 1,2-1,5 liter csontleves (leveskockából is lehet)
    • őrölt fekete bors
    • ecet
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpozott evőkanál finomliszt
    • 1 kis pohár (150 gramm) tejföl
    • 20 dkg füstölt kolbász

    Elkészítése:

    Az összes zöldséget megtisztítjuk. A kétféle répát és petrezselymet, a zellert és a karalábét 1,5-2 centis kockákra, a hagymát finomra vágjuk.

    A zsír (olaj) kétharmadát egy fazékban felforrósítjuk és a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. A fölkockázott zöldséget hozzáadjuk és kevergetve 8-10 percig saját levében pároljuk. Az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, 1 percig kevergetve pirítjuk, azután a csontlevessel fölöntjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, felforraljuk, majd alacsony lángra vesszük, kis rést hagyva lefedjük és kb 25 perc alatt puhára főzzük.

    Amíg a leves fő, bevert, azaz buggyantott tojást készítünk. Ehhez egy lábasban enyhén sós, ecetes vizet forralunk. Kis lángra állítjuk, a tojásokat egyesével beleütjük. Evőkanállal a fehérjét a sárgája köré hajtjuk, hogy szép formás legyen. 3-4 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük. Ha csinosítani akarjuk, akkor vágódeszkára téve kiskéssel a foszlányait levágjuk. Tálalásig langyos vízben tartjuk.

    A lisztet a tejfölben simára keverjük, ha kell egy kevés hideg vizet is öntünk hozzá. Egy merőkanálnyit a forró levesből belemerünk, elkeverjük, majd a többi leveshez öntjük és kevergetve 2-3 percig főzzük.

    A kolbászt, miután bőrét lehúztuk, karikákra vágjuk és a maradék zsíron vagy olajon, egy serpenyőben megsütjük, zsírjával együtt a levesbe rakjuk. Minden tányérba rakunk egy lecsepegtetett, bevert tojást és a forró levest rámerjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá