Hozzávalók:
Elkészítése:
Az összes zöldséget megtisztítjuk. A kétféle répát és petrezselymet, a zellert és a karalábét 1,5-2 centis kockákra, a hagymát finomra vágjuk.
A zsír (olaj) kétharmadát egy fazékban felforrósítjuk és a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. A fölkockázott zöldséget hozzáadjuk és kevergetve 8-10 percig saját levében pároljuk. Az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, 1 percig kevergetve pirítjuk, azután a csontlevessel fölöntjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, felforraljuk, majd alacsony lángra vesszük, kis rést hagyva lefedjük és kb 25 perc alatt puhára főzzük.
Amíg a leves fő, bevert, azaz buggyantott tojást készítünk. Ehhez egy lábasban enyhén sós, ecetes vizet forralunk. Kis lángra állítjuk, a tojásokat egyesével beleütjük. Evőkanállal a fehérjét a sárgája köré hajtjuk, hogy szép formás legyen. 3-4 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük. Ha csinosítani akarjuk, akkor vágódeszkára téve kiskéssel a foszlányait levágjuk. Tálalásig langyos vízben tartjuk.
A lisztet a tejfölben simára keverjük, ha kell egy kevés hideg vizet is öntünk hozzá. Egy merőkanálnyit a forró levesből belemerünk, elkeverjük, majd a többi leveshez öntjük és kevergetve 2-3 percig főzzük.
A kolbászt, miután bőrét lehúztuk, karikákra vágjuk és a maradék zsíron vagy olajon, egy serpenyőben megsütjük, zsírjával együtt a levesbe rakjuk. Minden tányérba rakunk egy lecsepegtetett, bevert tojást és a forró levest rámerjük.