Csirkés céklaleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 közepes céklagumó
- 2 babérlevél
- só, bors, őrölt kömény
- 1 kis poharas tejföl (130 g)
- ecet
Elkészítése:
A finomra vágott hagymát egy fazékban, kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket és a kockára vágott céklát, majd jól átpirítjuk.
Ezután felöntjük kb 1,5 l vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, a babérlevelet és az egészet puhára főzzük. Közben ízesítjük, sóval, borssal, köménnyel és pótoljuk az elfőtt vizet.
Ha a leves elkészült, a tejfölt simára keverjük kevés leveslével, majd visszaöntjük a leveshez és összeforraljuk. Végül ízlés szerinti ecettel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










