Csirkés céklaleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 közepes céklagumó
- 2 babérlevél
- só, bors, őrölt kömény
- 1 kis poharas tejföl (130 g)
- ecet
Elkészítése:
A finomra vágott hagymát egy fazékban, kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket és a kockára vágott céklát, majd jól átpirítjuk.
Ezután felöntjük kb 1,5 l vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, a babérlevelet és az egészet puhára főzzük. Közben ízesítjük, sóval, borssal, köménnyel és pótoljuk az elfőtt vizet.
Ha a leves elkészült, a tejfölt simára keverjük kevés leveslével, majd visszaöntjük a leveshez és összeforraljuk. Végül ízlés szerinti ecettel ízesítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »