Csirkeragu leves tárkonnyal, tejszínnel recept

Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 kg mirelit vegyes zöldség
- 4 ek étolaj
- só
- bors
- tárkony
- citromlé
- 3 db leveskocka (erőleves)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek finomliszt
Elkészítése:
A húst apró kockákra vágjuk.
A hagymákat meghámozzuk és felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Mikor megpirult, akkor hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a zölsdégkeveréket és még kb 10 percig dinszteljük. Sóval, borssal, tárkonnyal és a felaprított fokhagymával fűszerezzük.
Felöntjük kb 2 liter vízzel (vagy amennyi levest készíteni szeretnénk), beletesszük a leveskockát és felforraljuk. Visszavesszük alatta a lángot és gyöngyözve addig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul.
Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínben és kevés leveslevet is merünk rá és azzal is alaposan elkeverjük. A lisztes tejszínt a forrásban lévő leveshez adjuk, elkeverjük és újra felforraljuk.
Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és kb fél citrom kifacsart levét (ízlés szerint lehet több is). Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor még ízesíthetjük sóval, tárkonnyal ízlésünknek megfelelően.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »