Csirkebecsinált leves májgaluskával recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkeaprólék
- 2 ek kacsazsír
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 karalábé
- 30 dkg zöldborsó
- 1 szál zeller zöld
- 1 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 0,5 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
Májgaluska:
- 20 dkg csirkemáj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csokor petrezselyem
- 2 csapott ek rétesliszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 kk pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A csirkeaprólékot (farhát, szárnyvég, máj, zúza, szív) feldaraboljuk, a zöldségeket megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
A zsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az aprólékot, a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Kissé átkeverjük, majd lefedve pároljuk. Amikor a zöldségek kezdenek megpuhulni megszórjuk a liszttel és 1-2 percet pirítjuk.
Sóval, borssal és pirospaprikával megszórjuk és 2 liter vízzel felengedve felforraljuk és puhára főzzük.
Májgaluska készítése:
A hagymát apróra vágjuk, a májat megmossuk, lecsepegtetjük majd elkaparjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval alaposan, majd kiskanállal galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe. A kész levest megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, még 5 percet főzzük, majd tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »