Csirkebecsinált leves májgaluskával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkeaprólék
  • 2 ek kacsazsír
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 karalábé
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 szál zeller zöld
  • 1 ek finomliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • őrölt bors

Májgaluska:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 csapott ek rétesliszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 kk pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítése:

A csirkeaprólékot (farhát, szárnyvég, máj, zúza, szív) feldaraboljuk, a zöldségeket megtisztítjuk és kockákra vágjuk.

A zsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az aprólékot, a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Kissé átkeverjük, majd lefedve pároljuk. Amikor a zöldségek kezdenek megpuhulni megszórjuk a liszttel és 1-2 percet pirítjuk.

Sóval, borssal és pirospaprikával megszórjuk és 2 liter vízzel felengedve felforraljuk és puhára főzzük.

Májgaluska készítése:

A hagymát apróra vágjuk, a májat megmossuk, lecsepegtetjük majd elkaparjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval alaposan, majd kiskanállal galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe. A kész levest megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, még 5 percet főzzük, majd tejföllel tálaljuk.