Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkebecsinált leves májgaluskával recept

Csirkebecsinált leves májgaluskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkeaprólék
    • 2 ek kacsazsír
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 zellergumó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 karalábé
    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 szál zeller zöld
    • 1 ek finomliszt
    • 1 kk pirospaprika
    • 0,5 csokor petrezselyem
    • őrölt bors

    Májgaluska:

    • 20 dkg csirkemáj
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 csokor petrezselyem
    • 2 csapott ek rétesliszt
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 1 kk pirospaprika
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkeaprólékot (farhát, szárnyvég, máj, zúza, szív) feldaraboljuk, a zöldségeket megtisztítjuk és kockákra vágjuk.

    A zsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az aprólékot, a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Kissé átkeverjük, majd lefedve pároljuk. Amikor a zöldségek kezdenek megpuhulni megszórjuk a liszttel és 1-2 percet pirítjuk.

    Sóval, borssal és pirospaprikával megszórjuk és 2 liter vízzel felengedve felforraljuk és puhára főzzük.

    Májgaluska készítése:

    A hagymát apróra vágjuk, a májat megmossuk, lecsepegtetjük majd elkaparjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval alaposan, majd kiskanállal galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe. A kész levest megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, még 5 percet főzzük, majd tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá