Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős-savanyú leves recept

Csípős-savanyú leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 csontos csirkemell
    • 3 ek olívaolaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1,5 l alaplé
    • 50 dkg gomba
    • 1 csomó újhagyma
    • 2 sárgarépa
    • 2-3 ek vörösbor ecet
    • 3 ek sötét szójaszósz
    • 2 ek halszósz
    • 2 ek csiliszósz (piri-piri)
    • 1 kk gyömbér por
    • 1 ek keményítő
    • 1 tojás
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk.

    A húst apró kockára vágjuk, és félretesszük. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát vékony csíkokra (gyufára).

    Az újhagymát karikára szeleteljük a zöldjével együtt, de a zöld részt csak a tálalásnál használjuk.

    Megfelelő méretű fazékban olajat hevítünk, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát.

    Hozzáadjuk a gombát, a csirkemellet, sózzuk, tekerünk rá kevés borsot, és addig pirítjuk, amíg a saját leve ellepi. Felöntjük alaplével.

    Belekeverjük az ecetet, a szójaszószt, a halszószt, a csiliszószt, megszórjuk gyömbérrel, és felforraljuk, majd mehet bele a sárgarépa és az újhagyma fehér része.

    Pár perc lassú forralás után beleöntjük a kevés vízben elkevert keményítőt.

    A tojást egy tálban elkeverjük, és a forrásban lévő levesbe csurgatjuk, majd óvatosan belekeverjük, hogy hosszú szálakban főljön meg a tojás.

    Forrón tálaljuk, a tetejét megszórjuk az újhagyma zöldjével.

    Tipp:

    Nekem nem volt kész alaplevem, ezért a mellcsontot és a bőrt használom erre a célra: kis fej vöröshagymával, 2 gerezd fokhagymával, pár szem borssal, sóval, 1,5 l vízben megfőztem.

    A csípős-savanyú leves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 46 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek