Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk.
A húst apró kockára vágjuk, és félretesszük. A gombát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát vékony csíkokra (gyufára).
Az újhagymát karikára szeleteljük a zöldjével együtt, de a zöld részt csak a tálalásnál használjuk.
Megfelelő méretű fazékban olajat hevítünk, megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a gombát, a csirkemellet, sózzuk, tekerünk rá kevés borsot, és addig pirítjuk, amíg a saját leve ellepi. Felöntjük alaplével.
Belekeverjük az ecetet, a szójaszószt, a halszószt, a csiliszószt, megszórjuk gyömbérrel, és felforraljuk, majd mehet bele a sárgarépa és az újhagyma fehér része.
Pár perc lassú forralás után beleöntjük a kevés vízben elkevert keményítőt.
A tojást egy tálban elkeverjük, és a forrásban lévő levesbe csurgatjuk, majd óvatosan belekeverjük, hogy hosszú szálakban főljön meg a tojás.
Forrón tálaljuk, a tetejét megszórjuk az újhagyma zöldjével.
Nekem nem volt kész alaplevem, ezért a mellcsontot és a bőrt használom erre a célra: kis fej vöröshagymával, 2 gerezd fokhagymával, pár szem borssal, sóval, 1,5 l vízben megfőztem.