Csipetkés gombaleves recept

Hozzávalók:
- 1 doboz konzerv gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg finomliszt
- 1,5 l víz
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk és kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és meghintjük fűszerpaprikával.
Beletesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és felöntjük vízzel.
Alisztet és a tojást összedolgozzuk és a forrásban lévő levesbe csipkedjük és megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Tejföllel vagy tejföl nélkül tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »