Csipetkés gombaleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 doboz konzerv gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg finomliszt
- 1,5 l víz
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk és kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és meghintjük fűszerpaprikával.
Beletesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és felöntjük vízzel.
Alisztet és a tojást összedolgozzuk és a forrásban lévő levesbe csipkedjük és megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Tejföllel vagy tejföl nélkül tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.