Csipetkés gombaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 doboz konzerv gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 tojás
  • 5 dkg finomliszt
  • 1,5 l víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek tejföl

Elkészítése:

A szalonnát felkockázzuk és kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és meghintjük fűszerpaprikával.

Beletesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és felöntjük vízzel.

Alisztet és a tojást összedolgozzuk és a forrásban lévő levesbe csipkedjük és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Tejföllel vagy tejföl nélkül tálaljuk.