Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csicsókaleves kacsazúzával recept

Csicsókaleves kacsazúzával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kacsazúza
    • 1 ek zsír (kacsa, liba)
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg csicsóka
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 ek keményítő
    • 2 dl tejföl
    • 1 tk borsikafű (csombor)
    • 1 tk lestyán
    • ízles szerint frissen őrölt bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A kacsazúzát megtisztítjuk, a fehér inas részeket eltávolítjuk, kockára vágjuk. Megtisztítjuk a zöldségeket, a sárgarépát karikára, a csicsókát négy felé vágjuk.

    Zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

    Rádobjuk a kacsazúzát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, lestyánnal, megsózzuk, és addig pároljuk, míg elfő a leve.

    Felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a csicsókát, és addig főzzük, míg megpuhul minden.

    A tejfölt és a keményítőt simára keverjük, a forró levesből rámerünk egy keveset, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe. Összeforraljuk, és tálaljuk.

    A csicsókaleves kacsazúzával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 47 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá