Csicsókaleves kacsazúzával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg kacsazúza
  • 1 ek zsír (kacsa, liba)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csicsóka
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 ek keményítő
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk borsikafű (csombor)
  • 1 tk lestyán
  • ízles szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A kacsazúzát megtisztítjuk, a fehér inas részeket eltávolítjuk, kockára vágjuk. Megtisztítjuk a zöldségeket, a sárgarépát karikára, a csicsókát négy felé vágjuk.

Zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

Rádobjuk a kacsazúzát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, lestyánnal, megsózzuk, és addig pároljuk, míg elfő a leve.

Felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a csicsókát, és addig főzzük, míg megpuhul minden.

A tejfölt és a keményítőt simára keverjük, a forró levesből rámerünk egy keveset, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe. Összeforraljuk, és tálaljuk.