Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csicseriborsó leves recept

Csicseriborsó leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1-2 ek étolaj
    • 1 szelet kolozsvári szalonna
    • 10 dkg lángolt kolbász
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db petrezselyem gyökér
    • 1 db lecsópaprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 kis csokor petrezselyem zöld
    • 1 doboz konzerv csicseriborsó (800g)
    • 1 db babérlevél
    • 1 csipet köménymag
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 tk ételízesítő vagy 1 kk só
    • 8-10 dkg apró tészta

    Elkészítése:

    A szalonnát (ízlés szerint) lebőrözzük és az étolajon kissé lepirítjuk, közben félúton hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    A tűzről levéve beletesszük a megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldségeket, a cikkekre darabolt paprikát és paradicsomot, a felaprított petrezselyem zöldet és a kolbászt, majd pár percig együtt pároljuk.

    Ezután a fűszerpaprikát is hozzákeverjük és felöntjük kb. 2-2,5 liter vízzel, felforraljuk és 30-35 percig főzzük lassú lángon, fedő alatt.

    Ekkor a levével együtt hozzáadjuk a konzerves csicseriborsót, majd miután felforrt, belekeverjük a száraztésztát és pár perc főzés után elzárjuk a lángot.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá