Csicseriborsó leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek étolaj
- 1 szelet kolozsvári szalonna
- 10 dkg lángolt kolbász
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem gyökér
- 1 db lecsópaprika
- 1 db paradicsom
- 1 kis csokor petrezselyem zöld
- 1 doboz konzerv csicseriborsó (800g)
- 1 db babérlevél
- 1 csipet köménymag
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk ételízesítő vagy 1 kk só
- 8-10 dkg apró tészta
Elkészítése:
A szalonnát (ízlés szerint) lebőrözzük és az étolajon kissé lepirítjuk, közben félúton hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
A tűzről levéve beletesszük a megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldségeket, a cikkekre darabolt paprikát és paradicsomot, a felaprított petrezselyem zöldet és a kolbászt, majd pár percig együtt pároljuk.
Ezután a fűszerpaprikát is hozzákeverjük és felöntjük kb. 2-2,5 liter vízzel, felforraljuk és 30-35 percig főzzük lassú lángon, fedő alatt.
Ekkor a levével együtt hozzáadjuk a konzerves csicseriborsót, majd miután felforrt, belekeverjük a száraztésztát és pár perc főzés után elzárjuk a lángot.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »