Csicseriborsó leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csicseriborsó leves

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek étolaj
  • 1 szelet kolozsvári szalonna
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 db lecsópaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld
  • 1 doboz konzerv csicseriborsó (800g)
  • 1 db babérlevél
  • 1 csipet köménymag
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk ételízesítő vagy 1 kk só
  • 8-10 dkg apró tészta

Elkészítése:

A szalonnát (ízlés szerint) lebőrözzük és az étolajon kissé lepirítjuk, közben félúton hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

A tűzről levéve beletesszük a megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldségeket, a cikkekre darabolt paprikát és paradicsomot, a felaprított petrezselyem zöldet és a kolbászt, majd pár percig együtt pároljuk.

Ezután a fűszerpaprikát is hozzákeverjük és felöntjük kb. 2-2,5 liter vízzel, felforraljuk és 30-35 percig főzzük lassú lángon, fedő alatt.

Ekkor a levével együtt hozzáadjuk a konzerves csicseriborsót, majd miután felforrt, belekeverjük a száraztésztát és pár perc főzés után elzárjuk a lángot.

Jó étvágyat kívánok!