Citromos szőlőleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg fehér szőlő
- 8 dl fehér szőlőlé (frissen préselt)
- 1 liter víz
- 1 citrom leve és héja
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kk vaníliakivonat
- ízlés szerint eritrit, méz, cukor
Elkészítése:
A szőlőlevet és a vizet egy fazékban felforraljuk.
A tojások sárgáját csomómentesre keverjük egy kevés forró szőlőlével és a leveshez öntjük. Azonnal levesszük a tűzről!
Végül beletesszük a megmosott szőlőszemeket és a citrom reszelt héját, valamint a levét, hagyjuk kihűlni. Alaposan lehűtve kínáljuk.
Nekünk nem kellett hozzá plusz édesítőszer, de ízlés szerint tehetünk bele.
Tipp:
Kék szőlőből is készülhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »