Citromos szőlőleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg fehér szőlő
- 8 dl fehér szőlőlé (frissen préselt)
- 1 liter víz
- 1 citrom leve és héja
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 kk vaníliakivonat
- ízlés szerint eritrit, méz, cukor
Elkészítése:
A szőlőlevet és a vizet egy fazékban felforraljuk.
A tojások sárgáját csomómentesre keverjük egy kevés forró szőlőlével és a leveshez öntjük. Azonnal levesszük a tűzről!
Végül beletesszük a megmosott szőlőszemeket és a citrom reszelt héját, valamint a levét, hagyjuk kihűlni. Alaposan lehűtve kínáljuk.
Nekünk nem kellett hozzá plusz édesítőszer, de ízlés szerint tehetünk bele.
Tipp:
Kék szőlőből is készülhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









