Citromos szőlőleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg fehér szőlő
- 8 dl fehér szőlőlé (frissen préselt)
- 1 liter víz
- 1 citrom leve és héja
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kk vaníliakivonat
- ízlés szerint eritrit, méz, cukor
Elkészítése:
A szőlőlevet és a vizet egy fazékban felforraljuk.
A tojások sárgáját csomómentesre keverjük egy kevés forró szőlőlével és a leveshez öntjük. Azonnal levesszük a tűzről!
Végül beletesszük a megmosott szőlőszemeket és a citrom reszelt héját, valamint a levét, hagyjuk kihűlni. Alaposan lehűtve kínáljuk.
Nekünk nem kellett hozzá plusz édesítőszer, de ízlés szerint tehetünk bele.
Tipp:
Kék szőlőből is készülhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »