Cékla krémleves recept

Hozzávalók:
- 4 cékla (nyers)
- 1 burgonya
- 1 alma
- 50 g kókuszzsír
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1 citrom leve
Elkészítése:
Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát.
Egy fazékban olvasszuk fel a kókuszzsírt dinszteljük meg a hagymát. Keverjük hozzá a kockára vágott zöldségeket és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig.
Öntsük fel kb 1 liter vízzel, esetleg zöldség alaplével és közepes hőfokon, főzzük puhára a zöldségeket (kb 1 óra).
Botmixerrel pürésítsük a levest. Ízlés szerint frissen facsart citrommal ízesíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »