Cékla krémleves recept

Hozzávalók:
- 4 cékla (nyers)
- 1 burgonya
- 1 alma
- 50 g kókuszzsír
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1 citrom leve
Elkészítése:
Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát.
Egy fazékban olvasszuk fel a kókuszzsírt dinszteljük meg a hagymát. Keverjük hozzá a kockára vágott zöldségeket és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig.
Öntsük fel kb 1 liter vízzel, esetleg zöldség alaplével és közepes hőfokon, főzzük puhára a zöldségeket (kb 1 óra).
Botmixerrel pürésítsük a levest. Ízlés szerint frissen facsart citrommal ízesíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »