Cékla krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 cékla (nyers)
  • 1 burgonya
  • 1 alma
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 citrom leve

Elkészítése:

Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát.

Egy fazékban olvasszuk fel a kókuszzsírt dinszteljük meg a hagymát. Keverjük hozzá a kockára vágott zöldségeket és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig.

Öntsük fel kb 1 liter vízzel, esetleg zöldség alaplével és közepes hőfokon, főzzük puhára a zöldségeket (kb 1 óra).

Botmixerrel pürésítsük a levest. Ízlés szerint frissen facsart citrommal ízesíthetjük.