Burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb szem burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 evőkanál vegeta
- 1 kk majoránna
- 1 kisdoboz tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- 2 kk pirospaprika
- 20 dkg főzőkolbász vagy füstölt virsli
- kb 2 liter víz
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát és a karikára vágott sárgarépát. Majd felrakjuk vissza kb 2 liter vízzel főni. Hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát. Ha már kezd puhulni a répa,hozzárakjuk a kockára vágott burgonyát. Ha minden megfőtt beletesszük a főzőkolbászt/virslit és a tejfölt csomómentesen elkeverjük a keményítővel és hozzáöntjük a leveshez. Felforraljuk és már készen is vagyunk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »