Burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb szem burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 evőkanál vegeta
- 1 kk majoránna
- 1 kisdoboz tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- 2 kk pirospaprika
- 20 dkg főzőkolbász vagy füstölt virsli
- kb 2 liter víz
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát és a karikára vágott sárgarépát. Majd felrakjuk vissza kb 2 liter vízzel főni. Hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát. Ha már kezd puhulni a répa,hozzárakjuk a kockára vágott burgonyát. Ha minden megfőtt beletesszük a főzőkolbászt/virslit és a tejfölt csomómentesen elkeverjük a keményítővel és hozzáöntjük a leveshez. Felforraljuk és már készen is vagyunk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »