Burgonyaleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb szem burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 evőkanál vegeta
  • 1 kk majoránna
  • 1 kisdoboz tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 kk pirospaprika
  • 20 dkg főzőkolbász vagy füstölt virsli
  • kb 2 liter víz

Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát és a karikára vágott sárgarépát. Majd felrakjuk vissza kb 2 liter vízzel főni. Hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát. Ha már kezd puhulni a répa,hozzárakjuk a kockára vágott burgonyát. Ha minden megfőtt beletesszük a főzőkolbászt/virslit és a tejfölt csomómentesen elkeverjük a keményítővel és hozzáöntjük a leveshez. Felforraljuk és már készen is vagyunk. Jó étvágyat!