Borsó leves nokedlivel (rizslisztből) recept
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
Az összevágott hagymát egy nagy fazékba, kevés olajon, fehéredésig dinszteljük, majd a 2 evőkanál rizslisztet hozzáadjuk, elkeverjük és adunk hozzá egy kis vízet (kb 3 dl). Hozzáadjuk a borsót és felöntjük annyi vízzel, hogy a fazék kb háromnegyedéig legyen. Hozzáadjuk a leveskockát, vegetát és a sót ízlés szerint. Fedő alatt, közepes lángon főzzük. Időnként kevergessük!
A nokedlihez a tojást összekeverjük a rizsliszttel és a sóval. Addig adagoljuk a lisztet a tojáshoz, amíg egy sűrűbb állagot nem kapunk. Picit pihentetjük, kb 5-10 percet.
Ha a borsó megfőtt, utána lehet szaggatni a levesbe a nokedlit. Én a tányér szélénél szoktam kiskanállal belecsipkedni.
Ha megfőtt a nokedli, tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










