Borsó leves nokedlivel (rizslisztből) recept

Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
Az összevágott hagymát egy nagy fazékba, kevés olajon, fehéredésig dinszteljük, majd a 2 evőkanál rizslisztet hozzáadjuk, elkeverjük és adunk hozzá egy kis vízet (kb 3 dl). Hozzáadjuk a borsót és felöntjük annyi vízzel, hogy a fazék kb háromnegyedéig legyen. Hozzáadjuk a leveskockát, vegetát és a sót ízlés szerint. Fedő alatt, közepes lángon főzzük. Időnként kevergessük!
A nokedlihez a tojást összekeverjük a rizsliszttel és a sóval. Addig adagoljuk a lisztet a tojáshoz, amíg egy sűrűbb állagot nem kapunk. Picit pihentetjük, kb 5-10 percet.
Ha a borsó megfőtt, utána lehet szaggatni a levesbe a nokedlit. Én a tányér szélénél szoktam kiskanállal belecsipkedni.
Ha megfőtt a nokedli, tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »