Betyáros gombaleves recept

Hozzávalók:
Leves:
- 20 dkg csiperke gomba
- 5 dkg bacon
- 5 dkg kolbász
- 5 dkg hagyma
- 10 dkg burgonya
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg paradicsom
- fűszerek: bors, tárkony, fokhagyma
Galuska:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10-15 dkg lisz
- szükség szerint víz
- só, továbbá petrezselyem és zellerzöld
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a bacont. Erre rátesszük a kolbászt és ezt is lepirítjuk. Jöhet rá a vöröshagyma is. Ezt annyira nem akarjuk lepirítani most, csak dinszteljük. Érdemes ilyenkor egy kis borsot rátenni.
Jöhet bele a paradicsom és egy kis víz. Lesütjük a zsírjára, majd megismételjük: egy kis víz és újra lesütjük a zsírjára.
Mikor a paradicsom szétfőtt, jöhet bele a többi zöldség: répák, burgonya és felöntjük vízzel bőven.
Mikor félkészek a zöldségek, jöhet bele a gomba és ekkor fűszerezzük is, majd szinte készre főzzük.
Jöhet bele a galuska, aminek a tésztájába teszünk zeller és petrezselyemzöldet is. Ezt közvetlenül a levesbe szaggatjuk, közben sűrűn megkeverve.
Egyszer kiforraljuk és készen is vagyunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »