Betyáros gombaleves recept
Hozzávalók:
Leves:
- 20 dkg csiperke gomba
- 5 dkg bacon
- 5 dkg kolbász
- 5 dkg hagyma
- 10 dkg burgonya
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg paradicsom
- fűszerek: bors, tárkony, fokhagyma
Galuska:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10-15 dkg lisz
- szükség szerint víz
- só, továbbá petrezselyem és zellerzöld
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a bacont. Erre rátesszük a kolbászt és ezt is lepirítjuk. Jöhet rá a vöröshagyma is. Ezt annyira nem akarjuk lepirítani most, csak dinszteljük. Érdemes ilyenkor egy kis borsot rátenni.
Jöhet bele a paradicsom és egy kis víz. Lesütjük a zsírjára, majd megismételjük: egy kis víz és újra lesütjük a zsírjára.
Mikor a paradicsom szétfőtt, jöhet bele a többi zöldség: répák, burgonya és felöntjük vízzel bőven.
Mikor félkészek a zöldségek, jöhet bele a gomba és ekkor fűszerezzük is, majd szinte készre főzzük.
Jöhet bele a galuska, aminek a tésztájába teszünk zeller és petrezselyemzöldet is. Ezt közvetlenül a levesbe szaggatjuk, közben sűrűn megkeverve.
Egyszer kiforraljuk és készen is vagyunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









