Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Betyáros gombaleves recept

Betyáros gombaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Leves:

    • 20 dkg csiperke gomba
    • 5 dkg bacon
    • 5 dkg kolbász
    • 5 dkg hagyma
    • 10 dkg burgonya
    • 10 dkg sárgarépa
    • 10 dkg paradicsom
    • fűszerek: bors, tárkony, fokhagyma

    Galuska:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10-15 dkg lisz
    • szükség szerint víz
    • só, továbbá petrezselyem és zellerzöld

    Elkészítése:

    Olajon megpirítjuk a bacont. Erre rátesszük a kolbászt és ezt is lepirítjuk. Jöhet rá a vöröshagyma is. Ezt annyira nem akarjuk lepirítani most, csak dinszteljük. Érdemes ilyenkor egy kis borsot rátenni.

    Jöhet bele a paradicsom és egy kis víz. Lesütjük a zsírjára, majd megismételjük: egy kis víz és újra lesütjük a zsírjára.

    Mikor a paradicsom szétfőtt, jöhet bele a többi zöldség: répák, burgonya és felöntjük vízzel bőven.

    Mikor félkészek a zöldségek, jöhet bele a gomba és ekkor fűszerezzük is, majd szinte készre főzzük.

    Jöhet bele a galuska, aminek a tésztájába teszünk zeller és petrezselyemzöldet is. Ezt közvetlenül a levesbe szaggatjuk, közben sűrűn megkeverve.

    Egyszer kiforraljuk és készen is vagyunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá