Betyáros gombaleves recept

Hozzávalók:
Leves:
- 20 dkg csiperke gomba
- 5 dkg bacon
- 5 dkg kolbász
- 5 dkg hagyma
- 10 dkg burgonya
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg paradicsom
- fűszerek: bors, tárkony, fokhagyma
Galuska:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10-15 dkg lisz
- szükség szerint víz
- só, továbbá petrezselyem és zellerzöld
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a bacont. Erre rátesszük a kolbászt és ezt is lepirítjuk. Jöhet rá a vöröshagyma is. Ezt annyira nem akarjuk lepirítani most, csak dinszteljük. Érdemes ilyenkor egy kis borsot rátenni.
Jöhet bele a paradicsom és egy kis víz. Lesütjük a zsírjára, majd megismételjük: egy kis víz és újra lesütjük a zsírjára.
Mikor a paradicsom szétfőtt, jöhet bele a többi zöldség: répák, burgonya és felöntjük vízzel bőven.
Mikor félkészek a zöldségek, jöhet bele a gomba és ekkor fűszerezzük is, majd szinte készre főzzük.
Jöhet bele a galuska, aminek a tésztájába teszünk zeller és petrezselyemzöldet is. Ezt közvetlenül a levesbe szaggatjuk, közben sűrűn megkeverve.
Egyszer kiforraljuk és készen is vagyunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »