Betyáros gombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Leves:

  • 20 dkg csiperke gomba
  • 5 dkg bacon
  • 5 dkg kolbász
  • 5 dkg hagyma
  • 10 dkg burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg paradicsom
  • fűszerek: bors, tárkony, fokhagyma

Galuska:

  • 1 tojás
  • 10-15 dkg lisz
  • szükség szerint víz
  • só, továbbá petrezselyem és zellerzöld

Elkészítése:

Olajon megpirítjuk a bacont. Erre rátesszük a kolbászt és ezt is lepirítjuk. Jöhet rá a vöröshagyma is. Ezt annyira nem akarjuk lepirítani most, csak dinszteljük. Érdemes ilyenkor egy kis borsot rátenni.

Jöhet bele a paradicsom és egy kis víz. Lesütjük a zsírjára, majd megismételjük: egy kis víz és újra lesütjük a zsírjára.

Mikor a paradicsom szétfőtt, jöhet bele a többi zöldség: répák, burgonya és felöntjük vízzel bőven.

Mikor félkészek a zöldségek, jöhet bele a gomba és ekkor fűszerezzük is, majd szinte készre főzzük.

Jöhet bele a galuska, aminek a tésztájába teszünk zeller és petrezselyemzöldet is. Ezt közvetlenül a levesbe szaggatjuk, közben sűrűn megkeverve.

Egyszer kiforraljuk és készen is vagyunk.