Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Besztercei szilvaleves recept

Besztercei szilvaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Ajándékba kaptam sok szép lila szilvát, amiből “muszáj” volt kipróbálnom ezt-azt, amit ezidáig még sose készítettem el. Ez az üde leveske az egyike a próbáknak. Nem is az utolsó alkalom!!!

    Hozzávalók:

    • 1 kg besztercei szilva ( bármilyen fajta megfelel)
    • 3-4 ek méz, késhegynyi só
    • 1 -1 kk őrölt fahéj és szegfűszeg
    • 1-2 citromkarika
    • 3 ek tejföl
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1,5 l víz

    Elkészítése:

    Szilvákat megmossuk, kimagozzuk , pár szemet félreteszünk levesbetétnek.  Felöntjük másfél liter vízzel, fűszerezzük és puhára főzzük a gyümölcsöket. A szilvákat átszűrjük és a citromkarikákat eltávolítjuk.

    A gőzölgő illatos gyümölcsöt, tejfölben elkevert keményítővel együtt botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük az alaplébe és hozzá adjuk a cikkekre vágott szilvákat.

    Felforraljuk, kihűtjük, majd legalább 2-3 órára hűtőbe téve “össze érleljük” az ízeket :)
    Hidegen tejföllel vagy tejszínhabbal kínáljuk . . nyammm :)

    Tipp:

    Tipp:

    Alkoholos verzióban az alap folyadékot vörös borral is helyettesíthetjük. Részeges szilvalevest előállítva :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá