Hozzávalók:
Ajándékba kaptam sok szép lila szilvát, amiből “muszáj” volt kipróbálnom ezt-azt, amit ezidáig még sose készítettem el. Ez az üde leveske az egyike a próbáknak. Nem is az utolsó alkalom!!!
Hozzávalók:
Elkészítése:
Szilvákat megmossuk, kimagozzuk , pár szemet félreteszünk levesbetétnek. Felöntjük másfél liter vízzel, fűszerezzük és puhára főzzük a gyümölcsöket. A szilvákat átszűrjük és a citromkarikákat eltávolítjuk.
A gőzölgő illatos gyümölcsöt, tejfölben elkevert keményítővel együtt botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük az alaplébe és hozzá adjuk a cikkekre vágott szilvákat.
Felforraljuk, kihűtjük, majd legalább 2-3 órára hűtőbe téve “össze érleljük” az ízeket :)
Hidegen tejföllel vagy tejszínhabbal kínáljuk . . nyammm :)
Tipp:
Alkoholos verzióban az alap folyadékot vörös borral is helyettesíthetjük. Részeges szilvalevest előállítva :)