Besztercei szilvaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Besztercei szilvaleves

Hozzávalók:
Ajándékba kaptam sok szép lila szilvát, amiből “muszáj” volt kipróbálnom ezt-azt, amit ezidáig még sose készítettem el. Ez az üde leveske az egyike a próbáknak. Nem is az utolsó alkalom!!!

Hozzávalók:

  • 1 kg besztercei szilva ( bármilyen fajta megfelel)
  • 3-4 ek méz, késhegynyi só
  • 1 -1 kk őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 1-2 citromkarika
  • 3 ek tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1,5 l víz

Elkészítése:

Szilvákat megmossuk, kimagozzuk , pár szemet félreteszünk levesbetétnek.  Felöntjük másfél liter vízzel, fűszerezzük és puhára főzzük a gyümölcsöket. A szilvákat átszűrjük és a citromkarikákat eltávolítjuk.

A gőzölgő illatos gyümölcsöt, tejfölben elkevert keményítővel együtt botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük az alaplébe és hozzá adjuk a cikkekre vágott szilvákat.

Felforraljuk, kihűtjük, majd legalább 2-3 órára hűtőbe téve “össze érleljük” az ízeket :)
Hidegen tejföllel vagy tejszínhabbal kínáljuk . . nyammm :)

Tipp:

Tipp:

Alkoholos verzióban az alap folyadékot vörös borral is helyettesíthetjük. Részeges szilvalevest előállítva :)