Bazsalikomos cukkinikrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kicsit nagyobb cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- egy nagy marék friss bazsalikomlevél
- 2 ek olívaolaj
- 5 dl víz vagy húsleves
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A hagymát és a cukkinit felaprítjuk.
Egy edényben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a cukkinit és néhány percig együtt dinszteljük tovább.
Amikor a cukkini kezd összeesni, akkor felöntjük a vízzel vagy húslevessel, ízesítjük sóval és borssal, majd lefedve puhára főzzük.
Amikor megpuhult a cukkini, akkor hozzáadjuk a bazsalikomot és botmixerrel pürésítjük.
Ízlés szerint tálalhatjuk kevés olívaolajjal meglocsolva és sajtos pirítóssal.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »