Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Balzsamecetes lila hagymaleves recept

Balzsamecetes lila hagymaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5-6 fej lila hagyma
    • 5 dkg vaj
    • 2 tk balzsamecet
    • őrölt fehér bors
    • csipet szerecsendió
    • 2 tk liszt
    • 8 dl erőleves
    • 1,5 dl főzőtejszín

    Tálaláshoz:

    • 10 dkg reszelt sajt
    • pirított kiflikarikák

    Elkészítése:

    A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és a feleket szeljük vékony csíkokra.

    Egy edényben a vajat olvasszuk fel, dobjuk rá a hagymaszeleteket, locsoljuk meg balzsamecettel, és kevergetve pároljuk addig, amíg a hagyma kissé karamellizálódik, összeesik.

    Szórjuk rá a 2 tk lisztet, keverjük csomómentesre és öntsük fel a levessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Adjunk hozzá egy csipet szerecsendiót is, majd főzzük kb. 20 percet.

    Állandó keverés mellett csurgassuk bele a tejszínt. Újraforrásig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és tálaljuk.

    Amíg a leves fő, a kiflit vágjuk karikákra, és forró sütőben pirítsuk szép pirosra.

    Tálaláskor a levest tányérra szedve szórjuk meg reszelt sajttal, és a pirított kiflikarikákat kínáljuk mellé.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá