Bakonyi betyárleves / zöldséges gombaleves recept
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 marék zöldbab
- 1 marék zöldborsó
- 15 dkg. gomba
- 3 kanál tejföl
- kevés liszt
- őrölt pirospaprika
- petrezselyem zöld
- 1 kiskanál mustár
- 1 liter csirke alaplé
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
Elkészítése rendkívül egyszerű, és gyors! A feldarabolt zöldségeket a csirke alaplében feltesszük főzni, és a tejföl, valamint a liszt, és a petrezselyem zöld kivételével minden hozzávalóval együtt felforraljuk.
Ha szükségesnek látjuk, kevés vizet, vagy alaplét töltünk még hozzá. Mikor felforrt, keveset kiveszünk a léből, majd elkeverjük a tejföllel, a liszttel. (Annyi lisztet adjunk hozzá, amilyen az ízlésünk.
Ha kevesebbet adunk lazább, ha többet, sűrűbb lesz levesünk) Az így elkészített habarást visszatöltjük a levesbe felforraljuk, és kevés friss petrezselyem zöldet is adunk hozzá. Húsz perc alatt kész a levesünk.
Tipp:
Igen finom zöldségleves lett a végeredmény, de akár elbírt volna egy kis húst is. Legközelebb azt is teszek bele, de akkor azzal kezdem a főzést. A pulyka felső comb filé tökéletes alapanyag lesz hozzá.