Bakonyi betyárleves / zöldséges gombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék zöldbab
  • 1 marék zöldborsó
  • 15 dkg. gomba
  • 3 kanál tejföl
  • kevés liszt
  • őrölt pirospaprika
  • petrezselyem zöld
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 liter csirke alaplé
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

Elkészítése rendkívül egyszerű, és gyors! A feldarabolt zöldségeket a csirke alaplében feltesszük főzni, és a tejföl, valamint a liszt, és a petrezselyem zöld kivételével minden hozzávalóval együtt felforraljuk.

Ha szükségesnek látjuk, kevés vizet, vagy alaplét töltünk még hozzá. Mikor felforrt, keveset kiveszünk a léből, majd elkeverjük a tejföllel, a liszttel. (Annyi lisztet adjunk hozzá, amilyen az ízlésünk.

Ha kevesebbet adunk lazább, ha többet, sűrűbb lesz levesünk) Az így elkészített habarást visszatöltjük a levesbe felforraljuk, és kevés friss petrezselyem zöldet is adunk hozzá. Húsz perc alatt kész a levesünk.

Tipp:

Igen finom zöldségleves lett a végeredmény, de akár elbírt volna egy kis húst is. Legközelebb azt is teszek bele, de akkor azzal kezdem a főzést. A pulyka felső comb filé tökéletes alapanyag lesz hozzá.