Almakrémleves karamellizált almával recept

Hozzávalók:
- 3 alma
- 5 dl víz
- 1 mk őrölt fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- 1/2 citrom leve
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 mk vaníliaaroma
- 2 ek méz
- 2-3 ek eritrit (vagy ízlés szerint cukor)
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, vágjuk fel kisebb kockákra, majd facsarjuk rá fél citrom levét és forgassuk össze.
A mézet olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a felkockázott almát, szórjuk meg két evőkanál eritrittel és a fahéjjal, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg (arra figyeljünk hogy az alma kissé roppanós maradjon).
A karamellizált almának kb a felét tegyük félre, a másik feléhez pedig öntsük hozzá a vizet. Ezután adjuk hozzá a szegfűszeget, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat, majd főzzük kb 15 percig.
Ezután szedjük ki a szegfűszeget, adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt, majd turmixoljuk össze (vagy botmixerrel pépesítsük).
Az elkészült levesbe ezután tegyük bele az előzőleg félretett karamellizált almát, ha szükséges ízesítsük még eritrittel, majd fedjük le az edényt és hagyjuk kb 10 percig állni.
Tipp:
Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg egy csipet fahéjjal, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »