Alma-körte krémleves recept
Hozzávalók:
- 3 nagyobb alma
- 3 nagyobb körte
- 0,5 citrom leve
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2-3 ek cukor
- 1 csipet só
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl sűrű tejszín
Elkészítése:
A gyümölcsöket meghámozzuk, magházukat kivágjuk. A gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk. A citromlével meglocsolva, annyi vízzel, hogy épp ellepje, pár perc alatt puhára főzzük. Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel.
A levest botmixerrel pépesítjük. A pudingot pár evőkanál meleg leves levével felhígítjuk, majd a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk besűrűsödni.
Pár szelet friss gyümölccsel, citromfűlevéllel díszítve kínáljuk.
Tipp:
Ősszel is érdemes minél több gyümölcsöt fogyasztani, ha nem is friss formában, de egy kellemes levesként kínálva. Így még a válogatósabb gyerekek is szívesebben megeszik az almát, körtét.
Kínálhatjuk hidegen vagy langyosan, ízlés szerint.