Hozzávalók:
Elkészítése:
A gyümölcsöket meghámozzuk, magházukat kivágjuk. A gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk. A citromlével meglocsolva, annyi vízzel, hogy épp ellepje, pár perc alatt puhára főzzük. Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel.
A levest botmixerrel pépesítjük. A pudingot pár evőkanál meleg leves levével felhígítjuk, majd a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk besűrűsödni.
Pár szelet friss gyümölccsel, citromfűlevéllel díszítve kínáljuk.
Ősszel is érdemes minél több gyümölcsöt fogyasztani, ha nem is friss formában, de egy kellemes levesként kínálva. Így még a válogatósabb gyerekek is szívesebben megeszik az almát, körtét.
Kínálhatjuk hidegen vagy langyosan, ízlés szerint.